Kurshelg

Har haft agiltykurs på Sollefteå BK tillsammans med Jenny Holmgren hela helgen.
Vi hade 11 deltagare med allt från nybörjare till de som har/ska tävla och oj vilka framsteg alla hundar och förare gjort tillsammans!
Tycker det är så häftigt vad mycket som kan hända på bara två dagar.

Vi jobbade mycket med grundträning och pratade en hel del om lekutveckling, extern belöning & motivation och så hade vi genomgång av tävling, klasser och vad som skiljer sig åt mellan banorna i de olika svårighetsklasserna.

På söndagen tog vi varsina grupper. Jenny jobbade vidare med grundträning på de som behövde det och jag hade den andra gruppen som jobbade på att utveckla sin handling och prova byten de inte använt sig av tidigare.
Dom löste de olika kombinationerna jättebra och vi kikade på vad som skulle kunna förbättras eller göras på annat sätt.
Är så roligt att stå och kolla på i slutet av dagen när alla kör på med ett helt annat självförtroende och klarar svårigheter med byten som de precis lärt sig :-)

Det var ett otroligt härligt kursgäng och många olika sorters hundar. Lagotto, BC, labbe, golden, cairnterrier, dv.schnauzer, papillon, shih tzu och blandraser.Nu återstår en dags ledighet innan man börjar jobba!Agility

Ännu en härlig dag nere vid vattnet med sol & klarblå himmel!!
Jag och Fredrik gick ner och blev kvar i flera timmar. Och Spike han simmade runt i stort sett hela dagen som vanligt, förutom de gånger han måste komma upp och kolla läget med oss :)

På eftermiddagen åkte jag till Östersund för att hälsa på Sofie som jag träffade under A1utbildningen, vilket jag är väldigt glad att jag gjorde :)

Efter en supergod sallad i det fina vädret fick valparna busa loss på gräsmattan. Dom är så otroligt söta de små!
Sedan blev de agilityträning med de vuxna hundarna.
Vi byggde upp en bana med flera olika vägar och handlingsalternativ där vi fokuserade mest på tighta svängar med lockande tunnelöppningar.
Båda grabbarna gick grymt bra och det var en väldigt givande träning!

Jag & Sofie tänker väldigt lika kring handling och hundträning samtidigt som vi har väldigt bra utbyte av varandra!
Så otroligt kul och jag har en känsla av att det blir mera träning tillsammans framöver :-)


RSS 2.0